vrijdag 13 september 2024

Toppert alert!

Voor het weekend. Dit itempje. Want het is potdomme tijd voor een beetje voetbal maar vooral tijd voor veel muziek. En die muziek halen we natuurlijk uit de TOP 2000 lijst van afgelopen jaar. Doen we van je hussel hussel hussel en daar komen ze dan die acht willekeurige steengeile TOP 2000-pareltjes:

1. Dean Lewis - How Do I Say Goodbye (2022);
2. INXS - Never Tear Us Apart (1988);
3. Fleetwood Mac - Little Lies (1987);
4. Valensia - Gaia (1993);
5. Stromae - Alors On Danse (2010);
6. Coldplay & Buena Vista Social Club - Clocks (Rhythms Del Mundo) (2006);
7. A-Ha - Take On Me (1985);
8. Peter Frampton - Show Me The Way (Albumversie Live) (1976).

Zo. Lekker of niet dan? Dachten wij ook. Mooi. Wazzieweer. Fijn weekend!

maandag 9 september 2024

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! Nations League potje Nederland-Duitsland voor je koker. Aftrap: 20.45 uur. Locatie: Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Voorbeschouwing vanaf 20.20 uur te zien op voetbalzender NPO 3.

Na het makkelijke potje tegen Bosnië, waarin Oranje de tegenstander zonder al te veel moeite te kakken zette, staat nu de clash met Duitsland voor de deur. Was het een glansrijke prestatie? Bij vlagen wel, maar laten we eerlijk zijn: het was maar Bosnië. Het centrale verdedigingsduo, actief bij Manchester United en Liverpool, was vrijdag helaas eerder actief in de categorie 'misverstanden'. Ze zullen tegen Duitsland echt uit een ander vaatje moeten tappen, want dit wordt geen trainingspotje. Alhoewel wij gokken dat Timber J. ballertje Te Ligt zal vervangen, echter dit terzijde. Onze oosterburen vernederden afgelopen vrijdag Hongarije en dat zonder hun sterspeler Kroos. Jeweetzelf. En alhoewel Zirkzee uitstekend speelde tegen Bosnie zal Brobbey vanavond in de spits starten. Voor de omschakeling, zo is de uitleg van de coach. Wij houden het op van 'laat het nu maar eens een keertje zien Brobbey' want het is slechts Nations League (lees vriendschappelijk voetbal) hè. Valt er verder nog iets te vertellen? Hmm, hebben we De Roon, Wijnaldum, Blind en Memphis gemist? Antwoord: NEE. Voorspelling maar doen dan? Op papier is Duitsland op elke positie beter (denk aan Füllkrug, Musiala, Wirz en Havertz), maar wij blijven lekker chauvinistisch. Een gelijkspelletje moet met een beetje mazzel toch wel kunnen.

Laatste alinea alweer. Time flies when you're having fun. Zie HIERRR, HIERRR en HIERRR drie heerlijke dames kijk ze eens prima paraderen voor je en hoor DAARRR, DAARRR en DAARRR drie fijne 80-songs hoe genotvol is dat? Genoeg. Zet het bier alvast koud. Wij gaan foebele koekeloeren mensen!

zaterdag 7 september 2024

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! Nederland-Bosnië voor je koekoek. UEFA Nations League jeweetzelf. Allemaal te zien bij onze vrienden van de NOS op voetbalzender NPO1. Vanaf 20.25 uur een korte voorbeschouwing, vanaf 20.45 uur is het ballen met de geit.

Het weer tijd voor Oranje! Nederland neemt het in de Nations League op tegen Bosnië, en hoewel het geen EK-finale is, hangt er toch spanning in de lucht. Spanning die vooral lijkt te gaan over... Bergwijn. De vleugelspeler wordt niet meer geselecteerd door Koeman want transfer naar een nietszeggende zandbakcompetitie. Maar om de centen doet meneer het niet. Andere afwezigen zijn de afgeschreven De Roon, Wijnaldum en Blind. Ook onze clubloze Memphis is niet van de partij. Wie er wel zijn? Nou bijvoorbeeld Liverpool boywonder Gravenberch. Hato, de enige Ajacied die nog wel een redelijk niveau haalt. Van Hecke, wie kent hem niet? En de gebroeders Timber & Timber niet te vegeten. Wat weten we van het Bosnische voetbalelftal? De Bosniers willen na een mislukte EK-kwalificatie een frisse start maken. Dat weten we van het Bosnische voetbalelftal. Afijn, één ding is zeker: de kans dat er een kamelenrace in de rust plaatsvindt, is groter dan dat we Bergwijn ooit nog terugzien in een Oranje-shirt. Onze voorspelling? Simpele overwinning voor Oranje natuurlijk.

Zijn we aanbeland bij de laatste alinea. Weet jij als lezertje van dit fijne blogje wel wat er te gebeuren staat. Zie HIERRR, HIERRR, HIERRR drie hete ladies om je oogjes bij uit te kijken en zie DAARRR, DAARRR, DAARRR drie prettige 80-muziekpareltjes waar je oortjes van genieten kunnen. Wij gaan alvast aan het bier en straks/zometeen/vanavond duhuh weer fijn foebele koekeloeren mensen!

vrijdag 6 september 2024

Voetbal & Muziek

Voor het weekend. Dit itempje. Want het is potdomme tijd voor een beetje voetbal maar vooral tijd voor veel muziek. En die muziek halen we natuurlijk uit de TOP 2000 lijst van afgelopen jaar. Doen we van je hussel hussel hussel en daar komen ze dan die acht willekeurige steengeile TOP 2000-pareltjes:

1. Paul McCartney & Wings - Band On The Run (1974);
2. Cyndi Lauper - Time After Time (1984);
3. Billy Joel - Goodnight Saigon (1983);
4. Sia - Chandelier (2013);
5. Abel - Onderweg (2000);
6. Leonard Cohen - Dance Me To The End Of Love (1984);
7. Sting & Cheb Mami - Desert Rose (2000);
8. George Michael - Kissing A Fool (1988).

Zo. Lekker of niet dan? Dachten wij ook. Mooi. Wazzieweer. Fijn weekend!