zondag 13 oktober 2024

Toppert alert!!

Toppert alert! Toppert alert! Nations League-potje tussen Duitsland en Nederland voor je bratwurst. Munchen is da place to be. Kijken kan via voetbalzender NPO 3. Vanaf 20.45 uur de wedstrijd, vanaf 20.20 uur een korte voorbeschouwing.

Vanavond staan Duitsland en Nederland weer tegenover elkaar in de Nations League. Deze klassieker, vaak aangeduid als 'altijd oorlog,' belooft opnieuw een vurige strijd te worden. Traditioneel een potje vol strijdlust, deze keer extra interessant vanwege de blessuregolf aan beide kanten. Duitsland mag dan wel op stoom zijn na hun overwinning op Bosnië, maar ook zij kampen met flink wat afwezigen. Dat maakt de wedstrijd onvoorspelbaarder dan ooit. Toch wordt het een zware avond voor Oranje. De grote vraag in het Nederlandse kamp is wie Virgil van Dijk gaat vervangen na zijn rode kaart tegen Hongarije. Bondscoach Ronald Koeman heeft opties genoeg, maar kiest hij voor de snelle Micky van de Ven of toch voor ervaring met Matthijs de Ligt? Indien voor Van de Ven wordt gekozen lijkt ook Ian Maatsen Jorrel Hato een kans te krijgen op de linksbackpositie. Een ander opvallend vraagteken is wie er in de spits staat. Brian Brobbey heeft al laten zien dat hij met zijn kracht en snelheid de Duitse verdediging kan pijnigen, terwijl Zierikzee afgelopen vrijdag een mindere dag had. Hmm, Brobbey vs Rudiger. Wie vreet wie op? Bij de Duitsers geen grote namen zoals Kai Havertz, Jamal Musiala en Niclas Füllkrug, wat bondscoach Julian Nagelsmann dwingt tot het nodige puzzelwerk. Nederland heeft met de late gelijkmaker tegen Hongarije laten zien dat de vechtlust er nog altijd is, maar met Duitsland als tegenstander zal dat alleen niet genoeg zijn. Onze voorspelling? Wie weet kunnen onze Oosterburen maandag weer een pittige les in 'totaalvoetbal' krijgen, al zou een puntje stiekem al mooi zijn. Eén ding is zeker: dit wordt geen vriendschappelijk potje! We gaan voor een geniepig gelijkspelletje.

Laatste alinea alweer. Om die rede zie HIERRR, HIERRR en HIERRR drie heerlijke dames zie ze eens prettig uit hun ogen kijken en hoor DAARRR, DAARRR en DAARRR drie fantastische 90s songs om je trommelvliezen te laten kietelen als nooit tevoren. Verder Kein Geloel, wir werden Fussbal spielen, Leute.

vrijdag 11 oktober 2024

Voetbal & Muziek

Voor het weekend. Dit itempje. Want het is potdomme tijd voor een beetje voetbal maar vooral tijd voor veel muziek. En die muziek halen we natuurlijk uit de TOP 2000 lijst van afgelopen jaar. Doen we van je hussel hussel hussel en daar komen ze dan die acht willekeurige steengeile TOP 2000-pareltjes:

1. Talking Heads - Slippery People (Live) (1985);
2. David Bowie - Space Oddity (Albumversie) (1969);
3. Maroon 5 - Memories (2019);
4. Bette Midler - The Rose (1980);
5. Acda & De Munnik - Het Regent Zonnestralen (1998);
6. Måneskin - Zitti E Buoni (2021);
7. The Beatles - A Day In The Life (1967);
8. Danny Vera - The Devil's Son (2013).

Zo. Lekker of niet dan? Dachten wij ook. Mooi. Wazzieweer. Fijn weekend!

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! Nations League-potje tussen Hongarije en Nederland jeweetzelf. Plaats van handeling de Puskás Aréna of thuis voor de buis via voetbalzender NPO 3. Vanaf 20.45 uur de wedstrijd, vanaf 20.20 uur een korte voorbeschouwing.

Vanavond staat de Nations League-wedstrijd tussen Hongarije en Nederland op het menu. En wat voor menu: een smakelijk duel van goulash versus snert Beide landen staan niet alleen cultureel ver van elkaar, maar ook op de wereldranglijst, waar Nederland een comfortabele 7e plek bekleedt en Hongarije 32e staat. Toch mag Oranje niet te makkelijk denken over deze pot. Hongarije is bezig met een flinke opmars, mede dankzij de miljoenen die premier Viktor Orbán in het voetbal pompt. Nieuwe stadions en betere prestaties zijn het gevolg? In 2013 eindigde dit duel weliswaar in een 8-1 overwinning voor Oranje, maar Hongarije speelt tegenwoordig met meer vertrouwen. Toen was toen, nu is nu. Aan Nederlandse kant is het uitkijken naar spelers als Ryan Gravenberch en Tijjani Reijnders, die recent indruk maakten met fris aanvalsspel. Voor de fans wordt het hoe dan ook een heerlijke pot: wie wint de culinaire derby? Het wordt in ieder geval een pittig voetbalgerecht. Onze voorspelling? Oranje gaat er met de winst vandoor.

Laatste alinea alweer. En dan weet jij als trouwe lezer van dit blogje dan verschijnen HIERRR, HIERRR en HIERRR drie (dus niet vier) heerlijke pareltjes van schoonheden en hoor je DAARRR, DAARRR en DAARRR drie voortreffelijke muziekdeuntjes. Gewoon omdat het kan. Verderniets. Wij gaan foebele koekeloeren mensen!

vrijdag 4 oktober 2024

Voetbal & Muziek

Voor het weekend. Dit itempje. Want het is potdomme tijd voor een beetje voetbal maar vooral tijd voor veel muziek. En die muziek halen we natuurlijk uit de TOP 2000 lijst van afgelopen jaar. Doen we van je hussel hussel hussel en daar komen ze dan die acht willekeurige steengeile TOP 2000-pareltjes:

1. Derek & The Dominos - Layla (Albumversie) (1971);
2. George Michael - Praying For Time (1990);
3. Bryan Adams - Summer Of '69 (1990);
4. Supertramp - Dreamer (1974);
5. Jonathan Jeremiah - Happiness (2011);
6. AC/DC - You Shook Me All Night Long (1980);
7. The Beatles - While My Guitar Gently Weeps (1968);
8. Phil Collins - Can't Stop Loving You (2002).

Zo. Lekker of niet dan? Dachten wij ook. Mooi. Wazzieweer. Fijn weekend!

woensdag 2 oktober 2024

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! Woensdag gehaktdag. FC Girona-Feyenoord. Champions League avondje van achweetzelf. Allemaal te zien op voetbalzender Ziggo. Vanaf 17.45 uur een voorbeschouwing, vanaf 18.45 uur aanvang van de wedstrijd.

Twee weken geleden tegen Leverkusen was natuurlijk lachwekkend. Rotterdammers staan weer met beide voetjes op de grond. Vanavond een nieuwe kans. De Spanjaarden, die nog geen winst hebben geboekt sinds de zomercollectie werd uitgerold, zijn toe aan succes. Maar Feyenoord, dat net een moeizaam 1-1 gelijkspel tegen NEC achter de rug heeft, komt niet bepaald als underdog naar Girona. Afijn, beide ploegen kunnen wel wat positiefs gebruiken! Bij Girona hangt de vlag al weken halfstok. Ze wachten nu al een maand op een overwinning en ex-internationaal Daley Blind heeft het er ook niet makkelijk. Hij gaf weliswaar een assist in de vorige wedstrijd, maar viel vervolgens geblesseerd uit. Misschien moet Blind in deze wedstrijd zijn zieke knie met rust laten, anders moet hij Donny van de Beek bellen voor revalidatieadvies. Of Van de Beek in de basis start, valt betwijfelen. Dan Feyenoord, waar de supporters stiekem alweer dromen van Europese glorie. Je mot wat. In de Nederlandse competitie lijkt het er immers op dat de Rotterdammers de concurent uit Eindhoven uit het oog is verloren in de titelrace. Onze voorspelling? Ach, het blijft koffiedik kijken. Doe maar een gelijkspelletje.

Laatste aline alweer. Zie daarom HIERRR, HIERRR en HIERRR drie chikcs zo voor je van het WWW gplukt en hoor DAARRR, DAARRR en DAARRR drie heerlijke eurodance 90 hits. Genoeg. Wij gaan foebele koekeloren.