vrijdag 11 oktober 2024

Toppert alert!!!

Toppert alert! Toppert alert! Nations League-potje tussen Hongarije en Nederland jeweetzelf. Plaats van handeling de Puskás Aréna of thuis voor de buis via voetbalzender NPO 3. Vanaf 20.45 uur de wedstrijd, vanaf 20.20 uur een korte voorbeschouwing.

Vanavond staat de Nations League-wedstrijd tussen Hongarije en Nederland op het menu. En wat voor menu: een smakelijk duel van goulash versus snert Beide landen staan niet alleen cultureel ver van elkaar, maar ook op de wereldranglijst, waar Nederland een comfortabele 7e plek bekleedt en Hongarije 32e staat. Toch mag Oranje niet te makkelijk denken over deze pot. Hongarije is bezig met een flinke opmars, mede dankzij de miljoenen die premier Viktor Orbán in het voetbal pompt. Nieuwe stadions en betere prestaties zijn het gevolg? In 2013 eindigde dit duel weliswaar in een 8-1 overwinning voor Oranje, maar Hongarije speelt tegenwoordig met meer vertrouwen. Toen was toen, nu is nu. Aan Nederlandse kant is het uitkijken naar spelers als Ryan Gravenberch en Tijjani Reijnders, die recent indruk maakten met fris aanvalsspel. Voor de fans wordt het hoe dan ook een heerlijke pot: wie wint de culinaire derby? Het wordt in ieder geval een pittig voetbalgerecht. Onze voorspelling? Oranje gaat er met de winst vandoor.

Laatste alinea alweer. En dan weet jij als trouwe lezer van dit blogje dan verschijnen HIERRR, HIERRR en HIERRR drie (dus niet vier) heerlijke pareltjes van schoonheden en hoor je DAARRR, DAARRR en DAARRR drie voortreffelijke muziekdeuntjes. Gewoon omdat het kan. Verderniets. Wij gaan foebele koekeloeren mensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten