zondag 13 oktober 2024

Toppert alert!!

Toppert alert! Toppert alert! Nations League-potje tussen Duitsland en Nederland voor je bratwurst. Munchen is da place to be. Kijken kan via voetbalzender NPO 3. Vanaf 20.45 uur de wedstrijd, vanaf 20.20 uur een korte voorbeschouwing.

Vanavond staan Duitsland en Nederland weer tegenover elkaar in de Nations League. Deze klassieker, vaak aangeduid als 'altijd oorlog,' belooft opnieuw een vurige strijd te worden. Traditioneel een potje vol strijdlust, deze keer extra interessant vanwege de blessuregolf aan beide kanten. Duitsland mag dan wel op stoom zijn na hun overwinning op Bosnië, maar ook zij kampen met flink wat afwezigen. Dat maakt de wedstrijd onvoorspelbaarder dan ooit. Toch wordt het een zware avond voor Oranje. De grote vraag in het Nederlandse kamp is wie Virgil van Dijk gaat vervangen na zijn rode kaart tegen Hongarije. Bondscoach Ronald Koeman heeft opties genoeg, maar kiest hij voor de snelle Micky van de Ven of toch voor ervaring met Matthijs de Ligt? Indien voor Van de Ven wordt gekozen lijkt ook Ian Maatsen Jorrel Hato een kans te krijgen op de linksbackpositie. Een ander opvallend vraagteken is wie er in de spits staat. Brian Brobbey heeft al laten zien dat hij met zijn kracht en snelheid de Duitse verdediging kan pijnigen, terwijl Zierikzee afgelopen vrijdag een mindere dag had. Hmm, Brobbey vs Rudiger. Wie vreet wie op? Bij de Duitsers geen grote namen zoals Kai Havertz, Jamal Musiala en Niclas Füllkrug, wat bondscoach Julian Nagelsmann dwingt tot het nodige puzzelwerk. Nederland heeft met de late gelijkmaker tegen Hongarije laten zien dat de vechtlust er nog altijd is, maar met Duitsland als tegenstander zal dat alleen niet genoeg zijn. Onze voorspelling? Wie weet kunnen onze Oosterburen maandag weer een pittige les in 'totaalvoetbal' krijgen, al zou een puntje stiekem al mooi zijn. Eén ding is zeker: dit wordt geen vriendschappelijk potje! We gaan voor een geniepig gelijkspelletje.

Laatste alinea alweer. Om die rede zie HIERRR, HIERRR en HIERRR drie heerlijke dames zie ze eens prettig uit hun ogen kijken en hoor DAARRR, DAARRR en DAARRR drie fantastische 90s songs om je trommelvliezen te laten kietelen als nooit tevoren. Verder Kein Geloel, wir werden Fussbal spielen, Leute.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten